Hammerite Romania
Romania
Selector de produse Ghid de utilizare a produselor Sugestii si sfaturi Contact
 
Acasă > Sugestii şi sfaturi
Sugestii si sfaturi

 

1.  Pregătirea suprafeţelor:

Suprafeţele metalice feroase şi neferoase se vor curăţa temeinic după cum urmează:
- rugină excesivă – perie de sârma sau hârtie abrazivă
- săruri, grăsimi, praf sau alte impurităţi – diluant Hammerite sau apă cu detergent
- resturi de peliculă anterioară neaderentă – perie de sârmă, decapant sau termic cu flacără sau aer cald
Suprafeţele astfel curăţate se vor degresa cu diluant Hammerite.

2. Grunduirea:

-  Supafeţele metalice feroase (cele care ruginesc) nu necesită grunduire.
-  Suprafeţele metalice din aliaje din fontă, oţel sau inox (care nu ruginesc) şi suprafeţele metalice neferoase (aliaje ale Cu, Al, Zn etc.) se grunduiesc cu Hammerite Special Metal Primer.
- Suprafeţele metalice care necesită grunduire dar care au un aspect lucios se vor mătui în prealabil cu hârtie abrazivă cu granulaţie 120 – 240.
- Suprafeţele zincate se grunduiesc numai după oxidare (minim 6 luni de expunere la exterior).
- Grundul se aplică în condiţii optime la 20°C şi umiditate de maxim 60%.  Se va aplica un singur strat, utilizând pensula sau rola.
- Se va respecta timpul de uscare pentru revopsire de 1-2 ore.

3. Vopsirea:

Se recomandă efectuarea unui test de culoare înainte de vopsirea propriu-zisă.  Din motive tipografice nuanţa indicată pe cutii poate să difere de cea obţinută în urma vopsirii.
Produsele decorative se vor aplica cu pensula sau rola, în 2 - 3 straturi groase, cu un interval de uscare la revopsire de 4 - 6 ore. Se va evita uscarea forţată.
Produsele nu se diluează! Pentru reglarea consistenţei, pe parcursul vopsirii, se pot adăuga cantităţi foarte mici de diluant Hammerite doar când temperatura mediului este mai ridicată, pentru a compensa pierderile de solvent din produs (numai în cazul produselor pe bază de solvent).
Condiţiile de mediu optime pentru aplicare sunt la temperatura de 20°C şi umiditatea de maxim 80%. 
Se va evita aplicarea la temperaturi ridicate având în vedere mai ales temperatura suportului. Metalul, fiind bun conductor de căldură, poate avea temperatura mai mare decât a mediului. Deasemenea se va evita aplicarea la temperaturi scăzute când temperatura suprafeţei este sub punctul de rouă (sub 10°C).

Hammerite Radiator este un produs decorativ pe bază de apă şi este indicat pentru revopsirea suprafeţelor deja vopsite dar care au pelicula rezistentă şi aderentă. Se va utiliza în prealabil hârtia abrazivă pentru îmbunăţirea gradului de aderenţă între stratul vechi şi cel nou aplicat.

Hammerite DTG (suprafeţe galvanizate) este un produs special conceput pentru suprafeţe neferoase şi nu necesită grunduire. Totuşi suprafeţele metalice neferoase trebuie să fie oxidate înainte de vopsire (vezi mai sus).

4. Revopsirea:

Revopsirea suprafeţelor anterior vopsite cu alte produse se va face cu efectuarea unui test de compatibilitate între produsul deja existent şi cel ce se doreşte a fi aplicat peste acesta.


Acestea sunt informaţii şi instrucţiuni generale care vă vor ajuta să utilizaţi produsele cât mai corect şi sigur în vederea obţinerii rezultatului dorit.


  AkzoNobel Legal Notices Hammerite Worldwide
Privacy Notice | Cookie Policy | DSAR Web Form | Cookie Settings
A.N.P.C.
Furnizor al Casei Regale a Romaniei